0625007958 info@c-moi.nl

PRODUCT OWNER REFUGEE BUDDY APP

De Refugee Buddy app geeft up to date en relevante informatie aan vluchtelingen. De app geeft antwoord op vragen als ‘ Waar moet ik heen?’, ‘Waar kan ik dingen kopen en vinden die ik nodig heb?’, ‘Hoe kan ik mij verstaanbaar maken?’, ‘Hoe blijf ik op de hoogte van mijn situatie?’, ‘Waar vind ik een moskee of kerk?’ en nog veel meer. Momenteel is de app beschikbaar voor Nederland en Canada.

Het Rode Kruis vroeg mij, als webmanager gedetacheerd vanuit puntNL, wat de beste manier was om vluchtelingen van informatie te voorzien. Aan de hand van de te geven informatie en het feit dat de informatie zonder WIFI toegankelijk moest zijn hebben we gezamenlijk besloten dat het een Android app moest worden. Een Android app omdat meerendeel van de vluchtelingen over deze smartphone beschikt, wanneer ze arriveren in een land. De bouwer, AFrogleap, was snel gevonden en binnen 5 weken wisten door middel van scrum de app te realiseren en te lanceren in Google Play.

Mijn verantwoordelijkheden als Product Owner:

  • Offerte traject AFrogleap en Notifica.re
  • Contentbeheer (Engels, Frans, Arabisch, Tigrinya)
  • Realisatie Nederlandse versie
  • Realisatie Canadese versie
  • Realisatie CMS handleiding
  • CMS training Canada

Anne Claire heeft als Product Owner ervoor gezorgd dat we binnen 2 sprints een goede eerste versie hebben kunnen neerzetten van de Rode Kruis Refugee Buddy. Door haar begrip van de verschillende mobile app development facetten, kennis van Agile Scrum, betrokkenheid bij het team en snelle besluitvaardigheid hebben we dit project binnen budget, volgens plan en naar volle tevredenheid van het Rode Kruis kunnen neerzetten. Ik zou zo weer een project met haar als Product Owner doen.

Sam Warnaars

Head of Innovation , aFrogleap

Harde werker, passievol, humorvol, van meerdere markten thuis. Praktisch ingesteld, zelfstandig en oog voor details. Iemand die aanpakt en graag mooie dingen maakt. Een prima collega dus.

Roek Lips

Projectmanager, Lips in Company

U HEEFT EEN PROJECT!